OBJEDNÁVKY NAD 2000 KČ DORUČUJEME ZDARMA!

Pruty na kapry: Tipy pro správný výběr

Výběr správného prutu na kapry je klíčovým krokem k úspěšnému rybaření. Kaprové dělené pruty se liší od klasických rybářských prutů svou specifickou konstrukcí, která je přizpůsobena pro lov velkých ryb, jako jsou kapři a vynikají odolností a přizpůsobivostí. Jsou optimální volbou pro rybáře hledající kvalitu a spolehlivost.

1. Rozdíly mezi kaprovými a klasickými pruty

Kaprové pruty mají vyšší zátěžovou kapacitu, což umožňuje lepší kontrolu a zvládnutí velkých ryb. Například Delphin ETNA E3 / 3 díl 390cm/3.50lbs je skvělým příkladem prutu s vysokou zátěžovou kapacitou. Díky této kapacitě můžete úspěšně zdolávat velké kapry a užít si rybaření bez obav o zlomení prutu.

Tyto pruty jsou taky často delší (3m a více), což umožňuje delší hody a lepší kontrolu při zdolávání ryby. Shimano Rod TX-4A Carp 3,66m 10'0" 3,25lb je ideální volbou pro dlouhé hody. Delší pruty vám umožní dosáhnout vzdálenějších míst ve vodě a lépe ovládat pohyb ryby při zdolávání.

Některé kaprové pruty mají speciální funkce, jako je světélkující naviják pro noční rybolov. Saenger rybářský prut se světélkujícím navijákem Flashlight Stick 80 je příkladem takového prutu. Tyto funkce zlepšují vaši viditelnost a usnadňují rybolov za špatných světelných podmínek.

2. Délka prutu

Krátké pruty jsou vhodné pro rybolov na malých vodách nebo pod stromy. Například Anaconda prut Magist girl 10ft 3lb je skvělou volbou. Naproti tomu dlouhé pruty (3,6m a více) jsou ideální pro dlouhé nahazování na velkých vodách. Již vzpomínaný Shimano Rod TX-4A Carp 3,66m 10'0" 3,25lb je výborný prut na dlouhé hody.

3. Zátěžová kapacita

Na výběr máte ze dvou možností. Buď lehčí pruty, které jsou flexibilní a nabízejí skvělý zážitek ze souboje s rybou. Ideálním kandidátem je Delphin ETNA E3 / 3 díl 390cm/3.50lbs, poskytující vynikající výkon při různých podmínkách. Nebo těžší pruty, vhodné pro lov velkých kaprů a pro dlouhé nahazování. Anaconda prut Vipex G2 13ft 3,5lb je ideální pro velké výzvy.

4. Materiál a kvalita zpracování

Vyberte pruty s kvalitními očky a pevnou rukojetí. Shimano prut TX-7A Carp 3,66m 12'0" 3,00lb nabízí vysokou odolnost a komfort.

5. Značka a cena

Anaconda a Shimano jsou renomované značky, které nabízejí široký výběr kvalitních prutů. Například Anaconda prut Magist 50 G2 12ft 3,5lb je dostupný za rozumnou cenu a poskytuje skvělý výkon.

6. Specializované funkce

Některé pruty nabízejí speciální funkce jako světelné navijáky pro noční rybolov. Saenger rybářský prut se světélkujícím navijákem Flashlight Stick 80 je skvělým příkladem.

 

Při výběru prutu na kapry zvažte své potřeby a preference, abyste si užili maximální zážitek z rybaření. Zohledněte místo, kde budete rybařit, velikost ryb, které plánujete lovit a podmínky, ve kterých budete rybařit. Správný prut vám pomůže dosáhnout lepších výsledků a zlepší váš celkový zážitek z rybaření. Navštivte BetaFish.cz pro více informací a široký výběr prutů.  Na této stránce naleznete pruty různých délek, zátěžových kapacit a speciálních funkcí, které vám pomohou vybrat ten správný prut pro vaše potřeby.

 

Nebo nás kontaktujte a my vám rádi pomůžeme s výběrem.